Søg

Satser for SU-lån 

Der er forskel på, hvor meget du kan låne, alt efter hvilken situation du befinder dig i

Se satser for SU-lån i 2015.

Satser for SU-lån 2014

Låntype

Kroner per måned

SU-lån

2.987 kr.

Supplerende SU-lån til forsørgere

1.495 kr.

Slutlån

7.706 kr.

Udlandsstudielån

Maksimale udlandsstudielån

101.500 kr.

Det kan du låne

  • SU-lån: Alle der modtager SU kan tage et SU-lån.  
  • Supplerende SU-lån til forsørgere: Hvis du er forsørger, har du mulighed for at tage et supplerende SU-lån ved siden af dit almindelige SU-lån. Det vil sige, at forsørgere, der vælger at tage supplerende SU-lån i 2014, i alt kan låne 4.482 (2.987 + 1.495) kroner per måned. Du kan tidligst få supplerende SU-lån fra den måned du søger om lånet. Som forsørger har du desuden mulighed for alene at tage supplerende SU-lån og dermed låne 1.495 kroner per måned. 
  • Slutlån: Hvis du går på en videregående uddannelse og ikke har mere SU tilbage, har du mulighed for at tage et slutlån inden for de sidste 12 måneder af uddannelsen.
  • Udlandsstudielån: Hvis du skal læse i udlandet, kan du du udlandsstudielån i forbindelse med udlandsstipendium, hvis du skal betale en større egenbetaling end dit udlandsstipendium dækker.
  • Forhøjet SU-lån til unge under 20 på ungdomsuddannelse: Hvis du er under 20 og går på en ungdomsuddannelse, kan du i visse tilfælde få forhøjet SU-lån. Det kræver, at du ikke får den højeste SU, fordi dine forældre tjener for meget.        

Forhøjet SU-lån

 

 Værd at vide

Der trækkes ikke skat af dit SU-lån.