Print Læs højt

17. juni 2019 kl. 08:20
Lørdag den 22. juni 2019 vil minSU være lukket det meste af dagen (fra klokken 9:00 og frem) på grund af systemopdateringer.

Søg Menu
Luk

Du kan søge om at blive ligestillet med danske statsborgere, hvis du tilhører det danske mindretal i Sydslesvig

Vil du søge om at blive ligestillet med danske statsborgere efter denne regel, skal du være tysk statsborger, men tilhøre det danske mindretal i Sydslesvig. Du skal kunne dokumentere dit tilhørsforhold til Danmark. Det kan du for eksempel gøre ved at dokumentere, at du har gået på en af de danske skoler under Dansk Skoleforening for Sydslesvig, eller om du i en længere periode har været medlem af Sydslesvigsk Forening (SSF).

Sådan gør vi

Vi bruger den dokumentation, du sender til os, når vi vurderer, om du kan blive ligestillet med danske statsborgere, fordi du tilhører det danske mindretal i Sydslesvig. Du skal vedlægge dokumentationen, når du sender os skemaet "Udenlandsk statsborger".

Du kan for eksempel dokumentere, at du tilhører det danske mindretal i Sydslesvig ved at sende os en kopi af dit afgangsbevis fra Duborg-Skolen i Flensborg, A.P. Møller Skolen i Slesvig eller en af de andre skoler under Dansk Skoleforening.

Vi har desuden tidligere ligestillet ansøgere, der har sendt os dokumentation for, at de har været medlem af Sydslesvigsk Forening i fem år eller mere.