Søg

Links øvrige Europa 

Generelt om uddannelsessystemer i Europa

Ploteus - portal med information om muligheder for uddannelse i Europa.

EUs Leonardo da Vinci program - her kan du få information om EUs program for erhvervsrettet uddannelse. 

Den Europæiske Ungdomsportal er udviklet af unge europæere for unge europæere. Her findes alt det unge har brug for eller ønsker at vide om Europa, hvad enten det drejer sig om at rejse, studere eller arbejde i et andet EU-land.

Storbritannien

British Council - her kan du finde oplysninger om det britiske uddannelsessystems opbygning samt få svar på praktiske spørgsmål om studier i Storbritannien.

UCAS er det engelske svar på den koordinerede tilmelding. Her kan du finde oplysninger om, hvordan du søger ind på engelske uddannelsessteder samt links til uddannelsesstederne.

På det britiske undervisningsministeriums (Department for Innovation, Universities and Skills) hjemmesides særlige afsnit for internationale studerende kan du blandt andet få oplysninger om mulighederne for at få refunderet undervisningsafgift til uddannelse i Storbritannien.

University of Wolverhampton har lavet et 'UK sensitive map', som er et akademisk kort over Storbritannien med links til uddannelsessteder.

Frankrig

Den franske ambassades hjemmeside informerer om studieområder og uddannelsesforløb i Frankrig med link til Institut Francais.

Den franske regerings hjemmeside med information om uddannelse i Frankrig.

Praktiske oplysninger om at være studerende i Frankrig, finder du hos Égide.

Nederlandene 

Netherlands Organization for International Cooperation in Higher Education (Nuffic) har stort set alle de oplysninger, du har brug for, hvis du vil læse i Nederlandene.

Study in the Netherlands har en database med oplysninger om, hvor du kan finde uddannelser og studieområder, hvor der undervises på engelsk.

Italien

Det italienske Kulturinstitut i Danmark.

Spanien

Links til spanske uddannelsessteder.

Tyskland

Goetheinstituttet.

Deutsche Akademische Austauschdienst (DAAD) har oplysninger om optagelsesbetingelser og links til uddannelsessteder i Tyskland.

Deutsches Studentenwerk tilbyder formidling af bolig, forsikring med mere.

 

Vær kritisk

Andre landes uddannelsessystemer kan adskille sig meget fra det danske. Skaf dig derfor så mange oplysninger om uddannelsen som muligt.
Det er vigtigt, at du sikrer dig, at uddannelsen er anerkendt af studielandets eller studielandenes myndigheder, hvilket niveau uddannelsen svarer til i Danmark, og at uddannelsens niveau svarer til lignende danske uddannelser, der er godkendt til SU.
  Læs også