Print Læs højt
Søg Menu
Luk
11. november 2015
Fra 1. januar 2016 har du mulighed for at få bonusstipendium, hvis du har færdiggjort en videregående uddannelse hurtigere end den normerede uddannelsestid. Du kan både få bonusstipendium, når du afslutter en bacheloruddannelse og en kandidatuddannelse

Du kan ikke få bonusstipendium, hvis du er blevet hurtigere færdig på grund af:

  • du har fået merit for en del af din uddannelse
  • du er blevet hurtigere færdig, fordi du har startet på din kandidatuddannelse, før du afsluttede din bacheloruddannelse.

Ansøgningsfrist

Det er først muligt at søge om bonusstipendium når du har afsluttet din videregående uddannelse, og du skal have søgt i minSU senest 4 uger efter du har afsluttet uddannelsen.

Så meget kan du få i bonus

Bonusstipendium udgør halvdelen af satsen til udeboende på videregående uddannelser, ganget med det antal hele måneder du er blevet hurtigere færdig.

Det vil sige, at hvis du er blevet færdig 3 måneder før den normerede uddannelsestid, og du har 3 klip tilbage i dit Uddannelsesklippekort, så vil du få 3 x 2.951,50 kr. (2015 niveau) = 8.854,50 kr. Har du kun 2 klip tilbage i dit klippekort, så vil du kun få 2 x 2.951,50 kr. (2015 niveau)= 5.903,00 kr.

Du skal betale skat af bonusstipendiumet.

Klippekortet

Antallet af klip udbetalt som bonusstipendium tæller som forbrugte klip i klippekortet.

Har du ikke klip tilbage i dit klippekort, kan du ikke få bonusstipendium. Det er heller ikke muligt at få nogen af de 12 ekstra SU-klip (ekstra SU), der er givet i forhold til støttetidsreglen, som bonusstipendium.