Print Læs højt
Søg Menu
Luk
28. oktober 2015
Vi har registreret, at nogle studerende har modtaget SU med satsen til udeboende, i én eller flere måneder siden juli 2015, selvom de har været tilmeldt samme folkeregisteradresse som den ene eller begge deres forældre

Hvis du er en af disse studerende, har du i dag modtaget en ny støttemeddelelse sendt som Digital Post via borger.dk/e-Boks. Støttemeddelelsen viser, hvilke måneder du betragtes som henholdsvis udeboende og hjemmeboende på baggrund af oplysninger fra CPR.

Har du fået for meget SU udbetalt, vil du snarest modtage et krav om tilbagebetaling. Kravet sendes som Digital Post via borger.dk/e-Boks. Vi henviser til nyhed af 10. oktober 2015 for yderligere information.

Studerende på kostskole, skolehjem og lignende

Hvis du bor på kostskole, skolehjem eller lignende skal du henvende dig til SU-medarbejderen på dit uddannelsessted. SU-medarbejderen kan i dette tilfælde registrere, at du har ret til at blive betragtet som udeboende uanset din folkeregisteradresse.

Studerende i udlandet

Hvis du bor i udlandet i forbindelse med et studieophold og ikke bor hos den ene eller begge dine forældre, skal du henvende dig til SU-medarbejderen på dit uddannelsessted. SU-medarbejderen kan i dette tilfælde registrere, at du har ret til at blive betragtet som udeboende.

Læser du derimod en hel uddannelse i udlandet, skal du henvende dig til udlandsenheden i styrelsen via Digital Post.

Udeboende i særlige tilfælde

Vil du søge om at blive betragtet som udeboende, fordi det er dine forældre, som er tilmeldt din folkeregisteradresse, henvises du til at søge via Digital Post til styrelsen indenfor de almindelige ansøgningsfrister. Du kan læse styrelsens praksis for disse afgørelser her.

Har du allerede søgt, og har du fået godkendt din ansøgning, fremgår det af din støttemeddelelse, og det godkendelsesbrev, du har fået med Digital Post.

Vi er i øjeblikket ved at færdigbehandle de ansøgninger, som ikke kan godkendes, fordi der ikke er tale om, at det er forældrene, der er tilmeldt den studerendes adresse. Vi forventer at afslutte sagsbehandlingen i løbet af uge 45.

Er du flyttet i perioden fra juli 2015 og til nu

Har du gjort os opmærksom på, at du er blevet udeboende i perioden, for eksempel fordi at du er flyttet hjemmefra den 1. september 2015, registrerer vi dette automatisk via oplysninger fra CPR/folkeregisteret, og det vil fremgå af din støttemeddelelse, hvilken støtte du har ret til.