Print Læs højt
Søg Menu
Luk
15. december 2021

Fra 1. august 2022 vil der være fuld ligestilling mellem kønnene i SU-systemet i forbindelse med fødsel eller adoption. 

Folketinget har den 2. december 2021 vedtaget lovforslag om ekstra SU til studerende, der bliver forældre under deres uddannelse.

Det betyder, at begge forældre kan få tildelt op til ni måneders ekstra SU i forbindelse med fødsel eller adoption. Hver forælder kan overføre op til tre måneder af den ekstra SU til den anden forælder, hvis begge forældre er SU-berettigede, uanset om de går på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse.

Enlige forsørgere kan få tildelt op til 12 måneders ekstra SU i forbindelse med fødslen eller adoptionen.

Ansøgninger før 1. august 2022

Studerende, som søger om ekstra SU i forbindelse med fødsel eller adoption før den 1. august 2022, vil få behandlet ansøgningen efter de nuværende regler, hvor moren tildeles op til 12 måneders ekstra SU, og faderen tildeles op til seks måneders ekstra SU.

Dette vil gælde uanset om barnet, der søges om ekstra SU på baggrund af, er født eller modtaget den 1. august 2022 eller senere, eller om barnet er født eller modtaget før den 1. august 2022. Læs om, hvornår du tidligst kan søge om ekstra SU i forbindelse med fødsel eller adoption her.

Temaside om de nye regler

Læs mere om de nye regler i forbindelse med fødsel og adoption på siden TEMA: Nye regler for ekstra SU i forbindelse med fødsel og adoption pr. 1. august 2022 her.

Temasiden opdateres løbende frem mod 1. august 2022.

Kontakt dit uddannelsessted, hvis du har spørgsmål om ekstra SU i forbindelse med fødsel eller adoption.