Hvordan gør jeg?

Her kan du finde svar på de oftest stillede spørgsmål om, hvordan man søger SU

SU (Statens Uddannelsesstøtte) er en økonomisk hjælp, du kan få, mens du uddanner dig. For at få SU er der en række betingelser du og din uddannelse skal opfylde.  

For at få SU skal du søge om det. Du kan ikke søge SU med tilbagevirkende kraft, og du kan tidligst få SU fra den måned, hvor dit uddannelsessted modtager din ansøgning.  

Du skal søge SU i minSU.

På minSU kan du følge med i din SU. Du kan se hvilke oplysninger vi har registreret om dig, og du kan følge din ansøgnings vej gennem SU-systemet.

Du kan selv ændre dine SU-forhold i minSU. 

minSU indeholder tre forskellige funktioner: du kan søge SU, SU-lån med mere, du kan se dine aktuelle SU-forhold og du kan foretage rettelser i dine SU-forhold.

For at få adgang til minSU skal du have MitID.

MitID er en digital signatur, der kan bruges fra alle computere og giver adgang til alle offentlige selvbetjeningsløsninger - blandt andet minSU - og til netbankerne.

Det tager normalt to til fire uger at behandle en ansøgning om SU. I minSU kan du under 'Status for ansøgning' se, hvor langt din ansøgning er nået. Har du spørgsmål til behandlingen af din ansøgning, skal du kontakte en SU-medarbejder på dit uddannelsessted.

Hvis du læser på et dansk uddannelsessted, behøver du ikke at have adresse i Danmark for at få SU. Du kan for eksempel bo i Sverige og samtidig få SU til en uddannelse i Danmark.

Vi udbetaler din SU til din NemKonto. Derfor skal den konto, du vil modtage din SU på, være registreret som din NemKonto. Din bank kan oprette din NemKonto, eller du kan selv gøre det på www.nemkonto.dk. Ønsker du, at pengene skal overføres til en konto i udlandet, kan du registrere din udenlandske konto som din NemKonto på www.nemkonto.dk.

Vi får alle danske adresser fra Folkeregistreret. Bor du i udlandet, og er du registreret som udrejst i CPR, kan du selv ændre din adresse i minSU. Hvis ikke, skal du give besked til SU-kontoret på dit uddannelsessted.

Værd at vide

Du kan tidligst søge SU, når du har fået besked om, at du er optaget på en uddannelse - og tidligst en måned, før du starter på din uddannelse.