Print Læs højt

09. juni 2023 kl. 10:30

Vores telefoner er lukket

Vi har problemer med telefonerne i dag, og derfor er de lukket i øjeblikket. Vi fjerner boksen her, når de fungerer som normalt igen. 

Søg Menu
Luk

Optager du SU-lån til en ny uddannelse, vil du fortsat kun have én tilbagebetalingsplan

Dit SU-lån opkræves af Udbetaling Danmark efter én samlet tilbagebetalingsplan - også selv om du har optaget flere SU-lån, for eksempel til forskellige uddannelser.

Når du optager et nyt lån, indfrier vi automatisk gælden på dit eksisterende SU-lån og lægger beløbet sammen med dit nye lån. Dette gør vi, når du får første udbetaling af dit nye lån.

Du skal først betale gælden tilbage til Udbetaling Danmark, når du har afsluttet din uddannelse. Er du i gang med at afdrage på et tidligere lån, stilles tilbagebetalingen i bero, til du har afsluttet din nye uddannelse. Læs eventuelt mere om tilbagebetaling på borger.dk/studiegæld.

Sådan samler vi din gæld

Når du optager et lån, kommer du til at skylde et beløb, der svarer til:

  • lånets hovedstol (det beløb du låner)
  • renter (det beløb, du skal betale for at låne pengene) og
  • gebyrer (det beløb, det koster at administrere dit lån)

Når du senere optager et nyt lån, indfrier vi automatisk resten af gælden på dit første lån, og lægger beløbet sammen med dit nye lån.

Du får et rentefradrag

Når vi indfrier dit tidligere lån, får du automatisk et skattefradrag i indeværende år - du skal ikke selv gøre noget. Det vil sige, at det år, hvor vi indfrier dit gamle lån (for at lægge beløbet sammen med dit nyt lån), får du et fradrag, som du ikke skal betale skat af. Læs mere om fradrag for renter hos Skattestyrelsen.

Når du skal betale lånet tilbage

Læs mere om, hvornår og hvordan du skal betale lånet tilbage her.