Søg SU i minSU

Du søger SU i minSU

Du kan tidligst få SU fra den måned, hvor du søger SU - du kan ikke få SU fra før ansøgningstidspunktet.

Læs mere om, hvilke måneder du kan og ikke kan få SU

Du skal have MitID for at kunne logge på minSU.

Log på minSU

Læs eventuelt om tekniske problemer

Om MitID

Det kan tage lidt tid at få et MitID. Vi anbefaler derfor, at du går i gang i god tid. Se, hvordan du får MitID her.

Oplever du problemer med MitID, Se Digitaliseringsstyrelsens hjælpeunivers for MitID her.

Betingelser for at få SU

For at søge SU, skal du opfylde en række betingelser. Betingelserne varierer alt efter om du skal søge SU til en ungdomsuddannelse (også folkeskole), videregående uddannelse eller en privat uddannelse.

Se betingelserne for at få SU

Du kan tidligst søge SU, når du har fået besked om, at du er optaget på en uddannelse - og tidligst en måned, før du starter på din uddannelse.

Undtagelse: SU til hel uddannelse i udlandet og udenlandske statsborgere

Søger du SU til en hel uddannelse i udlandet, eller er du udenlandsk statsborger, er der en undtagelse om, at du kan søge SU i minSU tre måneder før, du kan få SU fra.

SU til en hel uddannelse i udlandet
Foreign citizen

Går du på en folkeskole, en ungdomsskole, en fri grundskole eller en privat grundskole, kan du først bruge minSU, når vi har fået oplysninger fra din skole om, at du går der. Du skal derfor starte med at kontakte din skole.

Hvis din skole ikke allerede har indskrevet dig, vil du i minSU få besked om, at du skal printe en kvittering, og aflevere den på skolen. Skolen skal derefter udfylde kvitteringen og sende den til os. Så snart det er registreret hos os, at du går på skolen, kan du bruge minSU til din ansøgning.

Søg igen, hvis du skifter uddannelse eller uddannelsessted

Skifter du uddannelse eller uddannelsessted, skal du selv huske at søge SU og eventuelt SU-lån (og andre tillægsydelser) i minSU igen. Din SU overføres ikke automatisk, da den er givet specifikt til den uddannelse på det uddannelsessted du har søgt til.

Satsen på din SU afgøres blandt andet af de adresseoplysninger, der er registreret i folkeregistret, på det tidspunkt du søger. Har du meldt flytning til folkeregistret, men søger før du reelt er flyttet, kan det betyde, at du får udbetalt for lidt eller for meget i SU, da vi først ved, hvilken sats du er berettiget til, når du er flyttet.

Når vi fra folkeregistret får oplysning om, at du er flyttet, beregner vi automatisk din SU-sats igen, og du får en ny støttemeddelelse.

Se eventuelt også Guide: du skal flytte på borger.dk.

Læs, hvordan du bestiller et MitID her.

Bosat i udlandet

Bor du i Sverige eller Tyskland og læser i Danmark, kan du få MitID med dit pas eller internationale ID-kort.

Udenlandsk statsborger

Udenlandske statsborgere kan enten bestille MitID med sit udenlandske pas eller ID-kort eller ved fremmøde hos borgerservice. Læs, hvordan du får MitID som udenlansk statsborger

Udenlandsk statsborger uden dansk cpr-nummer, der læser i Danmark og bor i udlandet

Har du som udenlandsk statsborger ikke et dansk cpr-nummer endnu, skal du udfylde denne blanket, hvor du anmoder om et dansk cpr-nummer. Du skal aflevere den udfyldte blanket på dit uddannelsessted sammen med en kopi af dit pas. Du vil snarest herefter modtage et brev fra styrelsen om dit nye danske cpr-nummer.

Du kan få MitID med dit udenlandske pas eller ID-kort eller ved fremmøde hos borgerservice. Læs, hvordan du får MitID som udenlansk statsborger. Når du har fået MitID, kan du søge SU i minSU.

Færing uden dansk cpr-nummer eller MitID

Har du som færing ikke et dansk cpr-nummer, kan du, mens du bor på Færøerne, få det ved at kontakte Rigsombudsmanden. 

Læs mere om dansk cpr-nummer til færinger, der bor på Færøerne her

Læs mere om, hvordan du får MitID med dit færøske pas

Skifter du uddannelse eller uddannelsessted, skal du selv huske at søge SU, SU-lån og tillægsydelser i minSU igen. Din støtte overføres ikke automatisk, da den er givet specifikt til den uddannelse på det uddannelsessted, du har søgt til. 

Læs mere om studieskift her

Bor du i udlandet, kan du undersøge muligheden for at få skattefritagelse i Danmark - læs mere om skattefritagelse hos Skattestyrelsen her.

Hvis du ønsker, at dine forældre eller andre skal tage sig af din SU, kan du give dem en fuldmagt til minSU og/eller til hele eller dele af din øvrige sag.

Læs mere om fuldmagt

Søg SU i minSU

Svar på 2-4 uger

Når vi har modtaget din ansøgning, går der normalt 2-4 uger, før du får svar. Går der længere tid, skal du kontakte en SU-medarbejder på dit uddannelsessted.

Udenlandsk statsborger

Er du udenlandsk statsborger, skal du også søge SU i minSU. Her skal du samtidig søge om ligestilling med danske statsborgere. Dine ansøgninger bliver typisk behandlet på to-fire uger.