Print Læs højt

16. september 2021 kl. 11:58

minSU er fortsat ustabil

Der er desværre stadig problemer med minSU. Det betyder, at nogle studerende har problemer med at søge eller ændre SU. Vi arbejder på at løse problemet og fjerner boksen her, når minSU kører som normalt igen. Vi beklager de gener det medfører for jer.

Søg Menu
Luk

Læs mere om SU til videregående uddannelser

Ud over de generelle betingelser skal du og din uddannelse opfylde nogle særlige betingelser, for at du kan få SU til en videregående uddannelse.

Uddannelsen skal være godkendt til SU

Din videregående uddannelse skal være godkendt til SU.

Ingen aldersgrænse

Vil du have SU til en videregående uddannelse eller til en privat uddannelse, er der ingen aldersgrænse. Søger du SU-lån kan du dog først få lånet fra kvartalet efter du er fyldt 18 år. Fylder du for eksempel 18 år i april, kan du først få SU-lån fra den 1. juli.

SU-klippekort

Din SU til en videregående uddannelse er delt op i et klippekort, hvor en måneds SU tæller som et klip. Der er en overordnet ramme på 70 SU-klip, som du i alt højst kan bruge til videregående uddannelser, men til den enkelte uddannelse får du tildelt samme antal SU-klip, som din uddannelse er normeret til i måneder – det kalder vi din ”støttetid”.

Læs om SU-klippekort til videregående uddannelser her.