Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Vi kan udbetale din ekstra SU på tre forskellige måder, hvis du får barn på en videregående uddannelse

Vi kan udbetale din ekstra SU på tre måder. Uanset hvilken måde du vælger, kan vi højst udbetale to klip per måned. Du kan tidligst få udbetalt den ekstra SU fra den måned, du har afleveret en ansøgning på dit uddannelsessted.

De tre måder

 1. Enkeltklip
  Hvis du vælger at få din ekstra SU udbetalt som enkeltklip, har du SU til 12 måneder som mor og til seks måneder som far, hvor du ikke behøver at være studieaktiv. Du får kun ét klip udbetalt om måneden, da du ikke kan få udbetalt almindelig SU, i de måneder du vælger enkeltklip.
 2. Dobbeltklip
  Hvis du vælger at få din ekstra SU udbetalt som dobbeltklip, har du SU til seks måneder som mor og til tre måneder som far, hvor du ikke behøver at være studieaktiv.
  Hvis du får SU-lån, bliver det også fordoblet i de måneder, du får udbetalt dobbeltklip. Du får to klip udbetalt om måneden, da du ikke kan få udbetalt almindelig SU, i de måneder du vælger dobbeltklip.
 3. Miksklip
  Her udbetaler vi den ekstra SU med et klip om måneden sammen med et klip af din almindelige SU. Derfor skal du være studieaktiv i perioden og opfylde de generelle betingelser. Du opfylder ikke betingelserne, hvis du for eksempel følger et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb på nedsat tid.
  Som mor kan du få miksklip i 12 måneder og som far i seks måneder. For at få miksklip, skal du stadig have mere af den almindelige SU tilbage på dit klippekort. Får du SU-lån, bliver det også fordoblet i de måneder, du får udbetalt miksklip. Du får to klip udbetalt om måneden, i de måneder du vælger miksklip.

Du kan kombinere

Du kan vælge at kombinere de forskellige former for udbetaling. Med andre ord behøver du ikke at vælge samme udbetalingsmåde for hele den ekstra SU. For eksempel kan du som mor vælge at få enkeltklip i de første seks måneder og miksklip i de sidste seks måneder, hvis du har genoptaget din uddannelse.

Spørg på uddannelsesstedet

Det en god idé at tale med dit uddannelsessted, inden du vælger udbetalingsform. På den måde kan I sammen finde frem til den form, der passer bedst til dit uddannelsesforløb, så du kan få fødselsklip frem til, du igen starter på din uddannelse.