Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Du kan søge om at blive ligestillet med danske statsborgere, hvis du tilhører det danske mindretal i Sydslesvig

Vil du søge om at blive ligestillet med danske statsborgere efter denne regel, skal du være tysk statsborger, men tilhøre det danske mindretal i Sydslesvig. Du skal kunne dokumentere dit tilhørsforhold til Danmark. Det kan du for eksempel gøre ved at dokumentere, at du har gået på en af de danske skoler under Dansk Skoleforening for Sydslesvig, eller om du i en længere periode har været medlem af Sydslesvigsk Forening (SSF).

Sådan gør vi

Vi bruger den dokumentation, du sender til os, når vi vurderer, om du kan blive ligestillet med danske statsborgere, fordi du tilhører det danske mindretal i Sydslesvig. Du skal vedhæfte dokumentationen sammen med din ansøgning om ligestilling for udenlandske statsborgere.

Du kan for eksempel dokumentere, at du tilhører det danske mindretal i Sydslesvig ved at sende os en kopi af dit afgangsbevis fra Duborg-Skolen i Flensborg, A.P. Møller Skolen i Slesvig eller en af de andre skoler under Dansk Skoleforening.

Vi har desuden tidligere ligestillet ansøgere, der har sendt os dokumentation for, at de har været medlem af Sydslesvigsk Forening i fem år eller mere.