Print Læs højt
Søg Menu
Luk

Du betaler skat af din SU, men du betaler ikke skat af dit udlandsstipendium

Du skal også betale skat af din SU, når du tager en uddannelse i udlandet. Vi trækker automatisk skat af din SU, før vi udbetaler den.

Hvis du får udlandsstipendium, skal du ikke betale skat af dette. Se de særlige regler, hvis du ved siden af udlandsstipendiet får legater.

Du skal være forskudsregistreret

Du skal være forskudsregistreret i Danmark i det år, du får SU med til udlandet. Hvis du ikke er forskudsregistreret, trækker vi 55 procent i skat fra din SU, inden vi udbetaler den.

Du bliver forskudsregistreret i et skattecenter i Danmark. Hvis du ikke forventer anden indkomst i Danmark end SU, skal du forskudsregistreres med 0 kroner i anden indkomst. Vi oplyser automatisk Skattestyrelsen om, hvor meget du vil modtage i SU i løbet af året.

Vi får automatisk dine skatteoplysninger

Vi får automatisk dine skatteoplysninger fra Skattestyrelsen's elektroniske indkomstregister, kaldet eIndkomst, og du skal derfor ikke give os besked.

Ændre skattekort

Når vi trækker skat af din SU, bruger vi som udgangspunkt dit hovedkort eller frikort. Ønsker du, at vi i stedet skal bruge dit bikort eller en forhøjet trækprocent, skal du oplyse det i minSU.

Ændret indkomst

Hvis der i løbet af året sker ændringer i din indkomst eller dit fradrag, for eksempel hvis du får erhvervsarbejde sideløbende med at du får SU, skal du gøre et af følgende:

Vi får derefter automatisk de nye oplysninger.

Du får besked

Når du bliver tildelt SU eller får ændret din SU, sender vi dig en støttemeddelelse. Her kan du se, hvilket fradrag og hvilken trækprocent vi bruger, og hvor meget vi trækker i skat hver måned.

Skattefritagelse/dobbeltbeskatning

Rejser du til udlandet for at læse, skal du som udgangspunkt betale skat af din SU på samme måde, som når du læser i Danmark. Danmark har indgået en række dobbeltbeskatningsoverenskomster, der gør, at studielandet ikke beskatter stipendier, som studerende modtager fra Danmark. Du kan læse mere om skat af SU i udlandet på skat.dk.